Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 - Κοινωνικές επιπτώσεις - Εκπαίδευση και κατάρτιση - Εξομοιωτές (Simulators)

Οι εξομοιωτές (simulators) είναι ολοκληρωμένα συστήματα λογισμικού τα οποία μπορούν
να χρησιμοποιηθούν και για εκπαιδευτικούς σκοπούς:


Εξομοιωτές πτήσης (Flight Simulators)

α) Η δομή και ο τρόπος λειτουργίας ενός προσομοιωτή πτήσης
β) Ο πιλότος Gregg Pointon υλοποιεί μία ολοκληρωμένη επίδειξη πτήσης (απογείωση - πτήση - προσγείωση) μέσα στον 787 εξομοιωτή πτήσης (787 Flight Simulator).

γ) Νυχτερινή προσγείωση στον αεροδιάδρομο 14L στο αεροδρόμιο Toulouse Blagnac  εν μέσω κεραυνών με τον εξομοιωτή πτήσης Airbus A380-800.


Εξομοιωτές για σχολές οδηγών

α) Εξομοιωτής οδήγησης με ειδικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών. Το πρόγραμμα αυτό είναι τόσο εύχρηστο που δύναται να λειτουργήσει και από προσωπικό μη ειδικευμένο σε χρήση Η/Υ.

β) εξομοιωτής οδήγησης για υποψήφιους οδηγούς λεωφορείων
Εξομοιωτές Formula 1


α) Ο εξομοιωτής της ομάδας αγώνων Red Bull. Στην αφήγηση ο Mark Webber...β) O Mark Webber μας ξεναγεί στην πίστα του Bahrain μέσα από έναν εξομοιωτή οδήγησης.
γ) Δοκιμάζοντας τον εξομοιωτή για το μονοθέσιο της RedBull 2010 F1

Εξομοιωτές πολέμου

Οι εξομοιωτές μάχης βοηθούν στην επαγγελματική εκπαίδευση του στρατού των ΗΠΑ έως και σήμερα. Και τώρα οι επισκέπτες του Εθνικού Μουσείου Πεζικού στις ΗΠΑ μπορούν να πάρουν μια γεύση από τη δράση.Εξομοιωτές αρμάτων μάχης

Ο εξομοιωτής για άρματα μάχης τύπου LEOPARD-2A διαθέτει συνολικά τέσσερις καμπίνες για την εκπαίδευση ισάριθμων πληρωμάτων αρμάτων και είναι εγκατεστημένος στο Κέντρο Εξομοίωσης (ΚΕΞ) στην Αλεξανδρούπολη.

Ο εξομοιωτής στην βασική του έκδοση προέρχεται από τον γερμανικό Στρατό αλλά πριν την εγκατάστασή του στο ΚΕΞ αναβαθμίστηκε ώστε να έχει την δυνατότητα να λειτουργεί και να συνεργάζεται με τους εν χρήσει εξομοιωτές των LEOPARD-2HEL οι οποίοι βρίσκονται ήδη στις εγκαταστάσεις του ΚΕΞ.
Χειρουργικοί Εξομοιωτές
Χρησιμοποιούνται για να εκπαιδεύσουν νέους χειρούργους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου