Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - Ρετρό υπολογιστές από την έκθεση RetroSystems στη Θεσσαλονίκη

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, η τρίτη έκθεση RetroSystems, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου, συγκεντρώνει ιστορικούς υπολογιστές και παιχνιδομηχανές περασμένων δεκαετιών.

Η RetroSystem 2012 διοργανώνεται από την κοινότητα retrovisions.gr που συλλέγει αντικείμενα του παρελθόντος που σχετίζονται ιδιαίτερα στην εικόνα και στον ήχο. Πραγματοποιείται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Commodore, Amiga, Amstrad, Sinclair, Atari, Apple, Sony, Sega και Nintendo είναι μερικά από τα συστήματα που ξεσκονίστηκαν και τέθηκαν ξανά σε λειτουργία.



Ο αξέχαστος Commodore 64 δίπλα στο κασετοφωνάκι από το οποίο φόρτωνε προγράμματα. Παραμένει μέχρι σήμερα ο υπολογιστής με τις περισσότερες πωλήσεις: 12,5 εκατομμύρια κομμάτια, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Guiness.

Ο Osborne 1 της Osborne Computer Corporation κυκλοφόρησε το 1981 και ήταν ο πρώτος φορητός μικροϋπολογιστής -όσο φορητό μπορεί να είναι ένα μηχάνημα των 10,7 κιλών.

Η παιχνιδομηχανή των «Φίντστοουνς». Το Mark ΙV της Unimex έκανε το ντεμπούτο του το 1978. Λειτουργούσε με κασέτες (cartridge) και συνδεόταν στην οθόνη.


H Nintendo έγραψε ιστορία με τις κονσόλες χειρός Game Boy. Η πρώτη κυκλοφόρησε το 1989.


Amiga λατρεμένη! Το πλέον προηγμένο σύστημα της Commodore κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδόσεις (η πρώτη ήταν το 1985) και απέκτησε χιλιάδες θαυμαστές λόγω των επιδόσεών της στα γραφικά και τον ήχο.

Μια Amiga που παραμένει λειτουργική παρά τα χρόνια της ελέγχει έναν ρομποτικό βραχίονα
Το «Νόησις» βρίσκεται στο 6ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Τρίτη – Παρασκευή: 9.30 – 14.00 Σάββατο: 13.30 – 20.30.

Περισσότερες εικόνες στο Retrosystem.gr 


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου